Tråd: Bläddra i tidningen

Hej!

Vad fint att äntligen komma åt materialet på det här sättet! En sak som jag saknar är att bläddra i tidningen när man har hela tidningssidan uppe, är det något ni kommer ordna?

Sara

Sv: Bläddra i tidningen

Hej!

Ja, bra idé. Det finns med bland våra åtgärdsförslag och ligger högt upp på agendan, förmodligen kommer det redan till hösten.

Johanna

Sv: Bläddra i tidningen

Det blir ju svårt att bläddra i tidningen om en inte ens kommer åt tidningen - alla artiklar yngre än 150 år är upphovsrättsskyddade. Det är synd. Särskilt för oss som inte bor i Stockholm, och inte så lätt kommer åt att sitta på Kungliga biblioteket.

Sv: Bläddra i tidningen

PS: Försökte komma åt äldre material, för att kunna se någon artikel - men såg att det står 1881 som förtryckt årtal, och det gick inte att ändra. DS

5 Senast ändrad av Johanna (2014-06-30 20:38:53)

Sv: Bläddra i tidningen

Hej Lena!

Tidsaxeln är dynamisk och sätts utifrån träffmängden, så prova att söka på afsegla: http://tidningar.kb.se/?q=afsegla, då får du upp äldre material.

Johanna

Sv: Bläddra i tidningen

Jepp, bläddringsfunktion saknar jag också. Men forskningen kan bli lidande då man spenderar timmtal med att bara blädra runt och läsa massa ovidkommande notiser :-D