Tråd: Y-axel-skala

Det vore tacknämnligt med en skala för y-axeln så att man ser vad resultaten varierar mellan. Man måste vara mycket erfaren matematiker för att göra överslag av vad integralen med den givna formen kan ge i y-axeln smile

Sv: Y-axel-skala

Hej Jan,

du har helt rätt, det blir väldigt svårt att lista ut skalan för y-axeln utan stor vana och en enkel markering för y-max vore inte alls dum. Vi vill ju att man ska kunna dra så mycket slutsatser som möjligt utifrån data utan att nödvändigtvis gå igenom alla sidor, och då behöver det vara mer precist.

Å andra sidan: all hjärngympa är bra smile

Mvh,
  Martin Malmsten

Sv: Y-axel-skala

Mycket bra med skallinjal för y-axeln.
Jag skulle också sätta värde på ett annat mått: antal träffar i relation till den totala textmängden för redovisade tidsintervall. Att det finns fler träffar vissa år kan ju ha att göra med att betydligt större textmassor publicerades detta år.

4 Senast ändrad av Martin (2014-06-28 16:26:17)

Sv: Y-axel-skala

Anders,

vi tittade på en lösning där den totala mängden sidor per år/månad/dag syntes utgråade bakom staplarna. Problemet är att staplarna med träffarna blir väldigt små eftersom de sidor med träff oftast är en bråkdel av den totala utgivningen. Detta är dock endast ett problem med den befintliga modellen för visualiseringen av träffarna, information ska vi nog lyckas få ut ändå på något sätt.

Ett sätt att få en överblick vad gäller den totala publiceringen är att söka på * (asterisk). Innan vi fått dit en tidsaxel så betyder det inte så mycket, men man får en känsla för hur utgivningen har ökat över tid.

Mvh,
  Martin Malmsten